Digitális Kárpát-medence kiállítás

Digitális Erőmű

A Digitális Erőmű az ózdi Ipari Park területén a Nemzeti Filmélménypark szomszédságában található. Egyik fő eleme a Digitális Kárpát-medence kiállítás, mely egy olyan galériát takar, amely végtelenített mozgó képsorokon keresztül mutatja be a Kárpát-medence történelmét és hagyományait. Nem filmet nézünk ülve, hanem kükönböző korokból származó filmrészletekből összefűzött, kortárs felfogású filmek között sétálhatunk, ránk van bízva, mely témakörnél állunk meg. A filmetűdök, a magyar identitáshoz és a Kárpát-medence világához kapcsolódva a magyar tájak és állatvilág, népszokások és néptáns, az írott kultúra és a művészetek, a fürdők és a sport, vagy neves hazai termékek és feltalálók tárgykörét érintve. Eredeti felvételeken láthatjuk Szent-Györgyi Albertet és Victor Vasarelyt éppúgy, mint régmúlt korok hétköznapi szereplőit.

A Digitális Kárpát-mendence kiállítás mellett az Erőműben megtekinthőek a Neumann János Számítógép-tudományi társaság közvetítésével a szegedi Informatika Történeti Múzeum Alapítvány gyűjteményéből elsősorban hazai gyártású számítástechnikai tárgyai: a hetvenes évek nagy számítógépközpontjaiból származó kellékek, valamint otthoni felhasználásra szánt számítógépek.

Digitális Erőmű


Ózd, Gyár u. 10., 3600

digitaliseromu.hu

48 705 068

info@digitaliseromu.hu

További látnivalók

Edelény

Közel 10 ezer lelkes kisváros gazdag történelmi múlttal, értékes műemlékekkel, a Bódva völgye kapujaként gyönyörű természeti környezettel várja az érdeklődőket.

Eger

Eger Magyarország műemlékekben gazdag barokk ékszerdoboza. Napjainkban megyei jogú város és az északi régió legjelentősebb idegenforgalmi központja.

Nekézseny – Szeleczki Zita emlékház

Az 1999-ben elhunyt művésznő 90. születésnapja (2005. április 20.) alkalmából 2005. május 28-án a Borsod megyei Nekézsenyben avatták fel a Szeleczki Zita Emlékházát.