Edelény

Közel 10 ezer lelkes kisváros gazdag történelmi múlttal, értékes műemlékekkel, a Bódva völgye kapujaként gyönyörű természeti környezettel várja az érdeklődőket,

Nem véletlen, hogy őseink közül Bors vezér éppen itt alakította ki szálláshelyét. A megépített földvár lett a megye központja, a köré épített településről kapta nevét Borsod megye.
Az itt élő emberek vendégszerető lokálpatrióták, büszkék hagyományaikra, eredményeikre. Neves szülöttei méltán szereztek hírnevet, elismerést. A L’Huillier-Coburg kastély, a református műemlék templom, a földvár, a tájház korabeli önmagunkból mutat meg egy-egy érdekes részletet.

L’Huillier-Coburg kastély


3780 Edelény, Borsodi út 7.

edelenyikastelysziget.hu

48-524 030

További látnivalók

Eger

Eger Magyarország műemlékekben gazdag barokk ékszerdoboza. Napjainkban megyei jogú város és az északi régió legjelentősebb idegenforgalmi központja.

Nekézseny – Szeleczki Zita emlékház

Az 1999-ben elhunyt művésznő 90. születésnapja (2005. április 20.) alkalmából 2005. május 28-án a Borsod megyei Nekézsenyben avatták fel a Szeleczki Zita Emlékházát.

Dédestapolcsány

Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik.