Séta a filmtörténeti ösvényen

Magyar filmtörténeti bemutató

Ha néhány fejezete kimaradt a magyar filmtörténetnek, itt az alkalom a pótlásra. A filmtörténeti időutazás a kezdetekhez vezet vissza, amikor erősen gesztikuláló, tátogó színészek jelentek meg a vásznon, hogy szórakoztassák a nagyérdemű közönséget. A tizenegy állomáson keresztül vezető filmösvény a kezdetektől napjainkig kalauzolja a látogatókat. A séta során felvillan a magyar filmtörténet egy-egy ikonikus filmjének felejthetetlen jelenete, vagy valaha volt sztárja.

További látnivalók

Lengyel, cseh és szlovák plakátgyűjtemény

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark falain különböző, ismert és kevésbé ismert, azonban kultikus, a lengyel, cseh és szlovák filmművészethez kapcsolódó filmplakátokat láthatnak a látogatók.

Magyar filmplakát gyűjtemény

Ötvenhárom magyar film plakátja Kertész Mihály 1914-ben készült A vörös sámson című filmjének plakátillusztrációjával kezdve Gazdag Gyula 1989-es Túsztörténet című játékfilmjének plakátjáig bezárólag.

Jelmez- és díszletterv gyűjtemény

Az ínyencek a díszletterv gyűjteményt tanulmányozva ismerkedhetnek meg egyes filmklasszikusokkal.

Színesítse gyűjteményünket!

Kiemelt célunk, hogy a filmtörténet tárgyi emlékeinek segítségével felejthetetlen élményeket adjunk a látogatóknak, ezért örömmel fogadunk minden filmhez kapcsolódó felajánlást (felvevő gépek és vetítőgépek, egyéb filmtechnikai berendezések, filmtekercsek, szakkönyvek, filmplakátok-, és fotók, filmes tárgyi emlékek és írott dokumentumok).

Szívesen egészítené ki Ön is a Filmtörténeti Élménypark gyűjteményét?
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az nfe.info@forumhungaricum.hu email címen!