Új ismeretek, új kalandok

Hirdetés

Csoportos programok

Gyermek és ijfúsági csoportok számos oktatási tananyagot kiegészítő és szórakozást nyújtó gyakorlati foglalkozás közül választhatnak

Napközis tábor

Tanulás szórakozással!

Felhőtlen szórakozás és felejthetetlen vakációs élmények várnak rátok, kedves táborozók. Új ismereteket, tudást gyűjthettek, miközben játékos feladatokon keresztül felfedezitek, és megismeritek a magyar filmtörténet sikereit és kudarcait.

Ha elég tapasztalatot gyűjtöttetek, elkészíthetitek saját filmeteket akár a rommá lőtt város utcáin, akár a múlt század hangulatát idéző Orient Expresszen.

A 2017-es nyári táborainkról bővebb információt ezen az oldalon találsz.

Osztálykirándulások

Új ismeretek, új kalandok!

Ha a környéken kirándultok, ide feltétlen el kell jönnötök. Új ismereteket, új kalandokat gyűjthettek, miközben végig kalandozzátok a magyar film történetét, elkészítitek életetek filmjét és kipróbáljátok, milyen Nick Grabowski, a Macskafogó szuperügynöknéken bőrébe bújni. A jelmezekbe öltözve lehettek királyok vagy útonállók, dívák vagy titkárnők.

Drámapedagógia

Játszd el kedvenc jelenetedet!

Ritkán van lehetőség arra, hogy életre keltsük egy kötelező olvasmány történetét. A Nemzeti Filmélményparkban korhű díszletek között eleveníthetik meg a Légy jó mindhalálig cselekményét.

Játékos kvízekkel rendhagyó óra keretében beszélgethettek az olvasmányaitokról; vagy korhű jelmezekben idézhettek fel egy-egy kulcsjelenetet Az aranyember című regényből.

A foglalkozáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.

Interaktív film- és médiaórák

És Nyilas Misi leült közénk...

Interaktív és elméleti jellegű, foglalkoztató film – és médiafoglalkozásokat kínálunk diákok, vagy akár érdeklődő felnőttek részére is. A tárlatvezetéseinken a teljes magyar filmtörténet megismerhető, de emellett találkozhatnak a látogatók egy-egy médiapedagógiai foglalkozás alkalmával az alapvető filmesztétikai, filmes szakmai ismeretekkel is. Egyféle mozgókép – és médiaismeret órákon vehetnek részt a látogatók, amelyekben segítségünkre vannak a tantárgyhoz kapcsolódó tan – és segédanyagok egyaránt.

A foglalkozáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.

Filmtechnika a gyakorlatban

Te vagy rendező!

Biztos többször fontolgattad magadban, mi lenne, ha egyszer a kamera mögé állnál. Nos, itt az alkalom! Élethű díszletek között forgathatod újra a filmtörténet klasszikusainak jeleneteit. Legyen az a 30-as évek világát megelevenítő direktori iroda, a 70-es évek hangulatát idéző fodrászszalon, vagy egy 1956-os utcarészlet. Te vagy a rendező, álmodd meg a filmed helyszínét.

A foglalkozáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.

Mozgóképes gyakorlatok

Állj a kamera mögé!

Képzett szakemberek segítenek a diákoknak vagy a felnőtt laikusoknak elsajátítani kreatív feladatok által a fényképezőgép, a videokamera, és a vágó szoftver szakszerű használatát. Természetesen a film tematikáját szem előtt tartva, a gyakorlatok kiegészülhetnek a médiával, a televíziózással kapcsolatos feladatokkal is. Számunkra fontos, hogy a feladatok, projektmunkák az intézmény infrastruktúrájával segítsék a művészi és esztétikai kifejezőkészség, illetve a technikai kompetenciák fejlesztését.

A foglalkozáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.