Kalandvágyóknak

Bélapátfalva

Egertől alig 20km-re fekszik Bélapátfalva, jól megközelíthető autóbusszal és vasútvonalon is. Kevés település kapott olyan lenyűgöző „hátteret” a természettől, mint ez a kisváros: a Bélkő-hegy kétmillió éves sziklái védőn magasodnak a lakóházak felé.

Túrázás a Bélkőre

A Bélkő 815 méter magasan fekvő tetejére 5 km hosszú, 7 állomásból álló kényelmesen emelkedő tanösvény vezet, ami gyalogosan járható be, felfelé kb 2-2,5 óra, lefelé kb 1,5 óra alatt. Az egyes állomásokon táblák segítségével ismerkedhetünk meg a hegyen élő növény-és állatvilággal, a sziklák, ásványok sokszínűsége megragadja a szemlélőt. A hegy tetejéről Magyarország egyik legszebb panorámája tárul elénk: tiszta időben látjuk a Tisza vonalát, és a Tátrát is.

Bélapátfalva


3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19.

belapatfalva.hu

30-455-0389

belapatfalva@t-online.hu

További látnivalók

Edelény

Közel 10 ezer lelkes kisváros gazdag történelmi múlttal, értékes műemlékekkel, a Bódva völgye kapujaként gyönyörű természeti környezettel várja az érdeklődőket.

Eger

Eger Magyarország műemlékekben gazdag barokk ékszerdoboza. Napjainkban megyei jogú város és az északi régió legjelentősebb idegenforgalmi központja.

Nekézseny – Szeleczki Zita emlékház

Az 1999-ben elhunyt művésznő 90. születésnapja (2005. április 20.) alkalmából 2005. május 28-án a Borsod megyei Nekézsenyben avatták fel a Szeleczki Zita Emlékházát.