Fedezd fel Ózd térségét!

Látnivalók Ózdon és vonzáskörzetében

Akár egy napra, akár egy egész hétvégére, az Nemzeti Filmélménypark közelében számos kulturális, szabadidős látnivaló és helyszín várja a kikapcsolódni vágyókat.

Borbarátoknak Tokaji Világörökség Bormúzeum

Izgalmas bortúrával várja a látogatóit a tokaji Bormúzeum. A látványos interaktív kiállításon az érdeklődők nemcsak a bortermesztés történetét ismerhetik meg, hanem betekintést nyerhetnek a tájvidék viselettörténetébe; hagyományaiba.

Fesztiválozóknak Miskolc városa

Számtalan nevezetes élménnyel várja a megyeszékhely az odalátogatókat. A város mindennapi életét színes zenei, színházi, képzőművészeti és irodalmi programok teszik teljessé. Évek óta itt kerül megrendezésre a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál és a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál.

Lovassport szerelmeseinek Szilvásvárad

A legendás Lipicai ménes az első törzsalapító a 18. században érkeztek Magyarországra. A világhírű ménes tenyésztésének történetét izgalmas kiállítás mutatja be a látogatóknak, akik a Ménistállóban találkozhatnak gyönyörű telivérekkel.

Mesebeli Jósvafő és környéke

A természeti és építészeti örökségben egyaránt gazdag vidék felejthetetlen élményt nyújt azoknak, akik valami egészen különleges kikapcsolódásra vágynak.

Felfedezőknek Rudabányai Őslénytani Telep

A különleges tájat a filmesek is kedvelik, akik, hol fullasztó trópusi tengerpartként, hol horrorisztikus lakatlan szigetként használják helyszínt.

Romantikusoknak Lillafüredi függőkert és vízesés

Romantikus sétára csábítja a természet szerelmeseit a Palotaszálló hegyoldalában kialakított függőkert.

Kalandvágyóknak Bükki Nemzeti Park

Minden évszakban káprázatos látvánnyal várja a kirándulni vágyó családokat és baráti társaságokat a Bükki Nemzeti Park. A nemzeti parkban kilenc látogatóhely – többek között az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület bemutatóhely – várja a kalandvágyókat, hogy megismerjék a nemzeti park sokszínű értékeit, védelmük fontosságát.