Fedezd fel Ózd térségét!

Látnivalók Ózdon és vonzáskörzetében

Akár egy napra, akár egy egész hétvégére, az Nemzeti Filmélménypark közelében számos kulturális, szabadidős látnivaló és helyszín várja a kikapcsolódni vágyókat.

kultúrára szomjazóknak Eger

Eger Magyarország műemlékekben gazdag barokk ékszerdoboza. Napjainkban megyei jogú város és az északi régió legjelentősebb idegenforgalmi központja.

kultúrára szomjazóknak Nekézseny – Szeleczki Zita emlékház

Az 1999-ben elhunyt művésznő 90. születésnapja (2005. április 20.) alkalmából 2005. május 28-án a Borsod megyei Nekézsenyben avatták fel a Szeleczki Zita Emlékházát.

Kalandvágyóknak Dédestapolcsány

Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik.

Kalandvágyóknak Bélapátfalva

Egertől alig 20km-re fekszik Bélapátfalva, jól megközelíthető autóbusszal és vasútvonalon is. Kevés település kapott olyan lenyűgöző „hátteret” a természettől, mint ez a kisváros: a Bélkő-hegy kétmillió éves sziklái védőn magasodnak a lakóházak felé.

Kalandvágyóknak Aggteleki Nemzeti Park

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának szervezésében a Nemzeti Park felszíni túrái mellett három barlangban öt különböző túraszakaszt járhatnak be a természet iránt érdeklődő látogatók.

kultúrára szomjazóknak Digitális Erőmű

A Digitális Erőmű az ózdi Ipari Park területén a Nemzeti Filmélménypark szomszédságában található. Egyik fő eleme a Digitális Kárpát-medence kiállítás, mely egy olyan galériát takar, amely mozi szerűen végtelenített mozgó képsorokon keresztül mutatja be a Kárpát-medencét.

Fesztiválozóknak Miskolc városa

Számtalan nevezetes élménnyel várja a megyeszékhely az odalátogatókat. A város mindennapi életét színes zenei, színházi, képzőművészeti és irodalmi programok teszik teljessé. Évek óta itt kerül megrendezésre a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál és a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál.

Lovassport szerelmeseinek Szilvásvárad

A legendás Lipicai ménes az első törzsalapító a 18. században érkeztek Magyarországra. A világhírű ménes tenyésztésének történetét izgalmas kiállítás mutatja be a látogatóknak, akik a Ménistállóban találkozhatnak gyönyörű telivérekkel.

Mesebeli Jósvafő és környéke

A természeti és építészeti örökségben egyaránt gazdag vidék felejthetetlen élményt nyújt azoknak, akik valami egészen különleges kikapcsolódásra vágynak.

Felfedezőknek Rudabányai Őslénytani Telep

A különleges tájat a filmesek is kedvelik, akik, hol fullasztó trópusi tengerpartként, hol horrorisztikus lakatlan szigetként használják helyszínt.

Romantikusoknak Lillafüredi függőkert és vízesés

Romantikus sétára csábítja a természet szerelmeseit a Palotaszálló hegyoldalában kialakított függőkert.

Kalandvágyóknak Bükki Nemzeti Park

Minden évszakban káprázatos látvánnyal várja a kirándulni vágyó családokat és baráti társaságokat a Bükki Nemzeti Park. A nemzeti parkban kilenc látogatóhely – többek között az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület bemutatóhely – várja a kalandvágyókat, hogy megismerjék a nemzeti park sokszínű értékeit, védelmük fontosságát.