FOMO filmvetítés és közönségtalálkozó

A Magyar Filmkritikusok Díjával jutalmazott FOMO – Megosztod, és uralkodsz című film vetítése során a látogatóknak lehetőségük nyílt a film két főszereplőjével, László Pannával és Bouquet Gergellyel is beszélgetni.

A FOMO a Fear of Missing Out angol kifejezés betűiből tevődik össze, magyarul annyit jelent: félelem attól, hogy lemaradunk, vagy kimaradunk valamiből. Maga a film az online zaklatást dolgozza fel, tehát hasonlóképpen a VALAN kapcsán létrejött NE várj 72 órát mozgalom lényegéhez, ez a film is egy olyan problémát boncolgat, ami a fiatal kamasz generációt erősen körülveszi. A film központi motívuma a felelősségvállalás.

Hartung Attila, a film rendezője szerint Magyarországon az erőszakos cselekmények nagy része nem kerül napvilágra, sokszor maguk a diákok, más esetben az iskola igazgatója hallgatja el, utóbbi nem akarja, hogy az intézmény egy ilyen bűncselekmény miatt rossz színben tűnjön fel. A film két főszereplője, László Panna és Bouquet Gergely, akikkel az érdeklődőknek lehetőségük nyílt egy személyes beszélgetésre.

A képekre kattintva galéria nyílik meg.