Fenntarthatósági témahét a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban

Április 25. és 28. között színes programsorozattal várta a város általános iskolásait a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark. A hét a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés jegyében telt el. A Sajóvárkonyi és a Vasvár úti Általános Iskolából több osztály látogatott el hozzánk, illetve az Árpád vezér úti Általános Iskolából, valamint az Ózdi Egyesített Gyógypedagógiai Módszertani Intézményből, illetve a József Attila Gimnáziumból is érkeztek diákok az érdekes és ismeretterjesztő rendezvénysorozatra.
A gyerekek csapatépítő jellegű feladatok során próbálhatták ki magukat a filmes élményteremben, a moziban vetített videós ismeretanyagról pedig kvíz formájában adhattak számot a diákok. Szó volt a fenntartható fejlődésről, megtudhatták, mi is az az ökológiai lábnyom, amelyet ki is rakhattak puzzle formájában, megismerkedhettek a különböző energiaforrásokkal, valamint elsajátíthatták a szelektív hulladékgyűjtés elméleti vonatkozásait, játékos feladatok formájában.

A Sajóvárkonyi Általános Iskola 4.b osztálya pedig egy hatalmas, újrahasznosított anyagokból készült NFÉ logóval készült a programsorozatra, és ajándékozta meg intézményünket.
Szintén ezen iskola diákjai pedig kis reklámfilmet is forgattak iskoladíszletünkben, amely a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet, valamint egy környezetvédelmi dallal is készültek a programra a gyerekek, amelyet a zöld fal előtt el is énekeltek együtt.

Összességében elmondható, hogy minden idelátogató gyermek jól érezte magát, azon felül, hogy tudásukat szélesítették, és hogy játékos formában tanulhattak, a feladatok megoldása után jutalomként ki is próbálhatták a csarnok interaktív elemeit, valamint minden osztály egy-egy emléklappal távozott az épületből.