Animációs délután a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban

Színes papírok kavalkádja, ceruzák és ollók hada várta az alkotókedvű gyerekeket augusztus 23-án a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Az Örökmozgó tábor rajzfilmkészítős délutánján kicsik és nagyok ismerkedhettek meg az animációkészítés analóg és digitális technikájával.

Az izgalmas program egy igazi klasszikus, a Cérna Peti című diafilm vetítésével kezdődött, majd az Élménypark fogadóterében, illetve filmes élményterében folytatódott. A gyerekek először a két fázisból álló kezdetleges rajzos animációval ismerkedhettek meg, és elkészíthették saját kis forgó csodájukat, a traumatrópot. Ezután a képregény történetéről és jellegzetességeiről hallgathattak meg egy érdekes előadást, amely megalapozta a következő gyakorlati feladatot. A résztvevők elkészítették saját, pár képkockából álló képregényeiket. A nap végén pedig a digitális technikával ismerkedhettek meg és a stop motion, azaz a pixillációs technikával elkészítették saját neveik betűit.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark programjai ősszel tovább folytatódnak. Az “Élményórák az Élményparkban” szakmai rendezvénysorozat a diákokat mutatja be a mozgóképkultúra és médiaismeret elméleti és gyakorlati ismereteit.

A foglalkozáson készült képeket a galériában lehet megtekinteni.