Kakaós pizsama – buli

2017.07.17.

Gyere, és éld át szüleid gyermekkorát, a régi, otthoni mesevetítések hagyományával! Retro diavetítőink segítségével válogathatsz több tucat mesefilm közül.

Örökmozgó filmes nyári táborok

2017.06.16.

Ha egy kicsit is érdeklődsz az animáció, a mozi, a mozgó kép, a jelmezek és a díszletek iránt, akkor ez a tábor neked való!

Fenntarthatósági témahét a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban

2017.04.28.

Április 25. és 28. között színes programsorozattal várta a város általános iskolásait a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark. A hét a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés jegyében telt el.

Március 15-i emlékprogram a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és a Digitális Erőmű közös szervezésében

2017.03.20.

A Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a március 15-i forradalom és szabadságharc emlékére programsorozattal várta az óvodásokat és az általános iskolás diákokat egyaránt. Kézműves foglalkozások, huszár hagyományőrző bemutatók, iskolai ünnepség, hatalmas nemzeti zászló – és gigafotókészítés, rajz – és digitális grafikai pályázat és annak eredményhirdetése. Ezek a programelemek jelentették a megemlékezést a két intézményben.

Rajz- és Digitális Grafikai Pályázat Március 15. tiszteletére

2017.02.23.

A DIGITÁLIS ERŐMŰ és a NEMZETI FILMTÖRTÉNETI ÉLMÉNYPARK Rajz- és Digitális Grafikai Pályázatot hirdet Március 15. tiszteletére!
Készíts egy tetszőleges illusztrációt az 1848-as 12 pontból, vagy álmodj meg egy forradalmi március 15-i témájú fiktív filmplakátot!

Média Építészeti Díjra jelölték az ózdi “Kultúrgyár”-projektet.

2016.11.10.

A Média Építészeti Díja abból a célból jött létre, hogy áttörje a kommunikációs korlátot az építészek és nagy nyilvánosság között, a magyar közéleti, kulturális színteret megcélozva. Az épület kategóriában döntőbe jutott az Ózdi gyártelep rehabilitáció, a Rudapithecus Látványtár a Majomszigeten, a CEU új belvárosi épületegyüttese, az Arkt Művészeti Ellátó, a Time Box: pavilonok a Mikháza Régészeti Parkban, illetve a debreceni Szent György templom.

A Márton-napi kulinária

2016.11.09.

A Márton-napi kulinária rendezvényünkön MEGHOSSZABBÍTOTT nyitva tartással várjuk kedves Vendégeinket, Érdeklődőinket. A gasztro túra délelőtt 10 órától egészen este 18 óráig lesz látogatható a Digitális Erőmű nagycsarnokában, illetve a Filmtörténeti Élménypark fogadóterében.